Experimenterande

Publicerat: 2010-11-30 | 13:43:24 i Allmänt
Om ni undrar varför jag publicerar massa konstiga blogginlägg så experimenterar jag bara lite.
Jag vill kunna mobilblogga och skicka bilder från mobilen i fall jag inte är hemma och kommer på nåt roligt/tråkigt/dumt att blogga om.
Och sen har jag filmat Frills lite som jag så klart vill visa hela världen... Därav den korta Rap-filmen.
Men ni kan ju förvänta er fler videor i framtiden!

Rap

Publicerat: 2010-11-30 | 13:33:09 i Fridolf 0-3 månader

Provar att mobilblogga för första gången...

Publicerat: 2010-11-30 | 13:18:38 i Allmänt

dsc00971 (MMS)

Provar att mobilblogga för första gången...


Ute på äventyr...

Publicerat: 2010-11-30 | 12:59:36 i Fridolf 0-3 månader
På grund utav att vi har bil och jag är den enda som kör den har jag nog blivit lite, ja vi kan säga, lat. Bilen är smidig, man kan åka precis vart man vill (när man vill) och det går snabbt! Dock kostar det multum att parkera i stan (för att inte glömma all bensin som går åt). Igår bestämde vi (jag) oss för att istället ge oss ut på äventyr med annat, lite billigare, färdmedel.
Fridolf fick prova på att åka buss för första gången och jag fick prova på att åka buss med barnvagn för första gången. Målet var en tur på stan för att inhandla finkläder inför julen till Fridolf!



Allt gick enligt planerna! Mycket lyckat äventyr - kan tänkas att vi gör det någon mer gång.


Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Publicerat: 2010-11-29 | 19:06:00 i 30 dagars utmaning
Hmm.. Jag kan inte så där direkt säga att en födelsedag har varit dundermycket bättre än någon annan. Men så klart har vissa födelsedagar, eller ja kalasen tillhörande födelsedagen (behöver ju inte nödvändigtvis äga rum samma dag som födelsedagen) varit minnesvärda.

Men några födelsedagskalas blir i alla fall ihågkomna. Så som mitt 12-års "disco". Där jag fick en ring från min första "pojkvän" där det stod LOVE!

Sen min födelsedag förra året var mycket lyckad då det var en av de allra mest lyckade utgångar jag varit med om... Som resulterade i kanske den värsta bakfyllan någonsin - men det får man väl skylla sig själv för.

Så någon favorit har jag inte riktigt men det är många roliga kalas och sådant man varit med om.

Bild tagen på min 22-årsdag (2009). Låt inte grimasen lura er... Jag är inte arg - möjligtvis lite full.

Dag 17 - Mitt favoritminne

Publicerat: 2010-11-29 | 13:48:00 i 30 dagars utmaning
Mitt favoritminne måste nog vara den dagen då jag tog körkort. Men jag vill gärna berätta om ett annat som jag tycker är mycket komiskt och därför också är ett av mina favoritminnen.

Under ett år bodde jag inneboende hos en familj för att hjälpa till med barnen och hushållet. En dag då mellanbarnet i familjen hade fått lov att ta med sig kompisar hem var vi på baksidan av huset och spelade fotboll. Jag valde för ovanlighetens skull (jo, jag är seriös - brukade alltid vara med) att inte delta utan bara övervaka matchen som pågick. Jag småpratar med det yngsta barnet när jag plötsligt hör ett hjärtskärande skrik från mellanbarnet. Barnet ligger på marken occh skriker av smärta och jag reser mig snabbt från den plats jag sitter. På väg mot barnet måste jag passera en stenmur och hurtig som jag är väljer jag att springa och hoppa över denna mur (inte så hög - inte så bred). Men benen (byxorna) ville inte samarbeta, så när jag hoppar över muren lyfter inte benen tillräckligt högt och jag faller pladask på näsan... Ja, eller jag skrapar upp knät och handen. Men det enda jag hinner tänka på när jag landar är "Måste skynda mig till barnet, det är det som är skadat - inte jag". Jag kryper fram den sista biten och när jag kommer fram så visar det sig att barnet slagit i handen men har inte ens ett minsta rivsår.
I denna stund blir jag faktiskt lite sur - barnet hade inte ens uns till sår och det var "meningen" att jag skulle tycka synd om barnet när faktum var att jag var så mycket mer skadad än barnet så det borde vara MIG alla tycker synd om!

Redan någon timme efter denna olycka tänkte jag tillbaka på vad som hände och började skratta. Skrattade åt det komiska i att när jag ska springa och "rädda" barnet från skada ramlar jag själv och skadar mig 10 gånger så mycket och jag skrattade även åt det faktum att jag tyckte att barnen skulle tycka synd om mig...


Ser ni stenmuren??

Dag 16 - Min första kyss

Publicerat: 2010-11-27 | 18:58:32 i 30 dagars utmaning
Min första kyss är nog den hemskaste kyss jag någonsin varit med om. Killen i fråga hade alldeles för stort dreggelförråd som han i stunden väldigt gärna ville dela med sig av. Man hade ju på något sätt försökt föreställa sig hur det skulle vara och jag måste säga att det var verkligen inte "dreggelutbyte" som jag föreställde mig. Men man kanske bara drömde om den där perfekta kyssen, den som man bara ser på film...

Vi får hålla tummarna för att jag aldrig får vara med om något hemskare än den första...

Jag är glad för att den hemskaste kyssen jag varit med om var den första och att jag ändå vågade prova på igen, för får man en kyss av rätt person så är det något av det mysigaste som finns!

Jag och Linus sommaren 2007

Dag 15 - Mina drömmar

Publicerat: 2010-11-26 | 13:05:29 i 30 dagars utmaning
Hela listan hittar du här

Denna kategori är ju lite upp för tolkning. Vet att en bloggare (Jannika) tolkade det som om vad man drömmer på natten men det skulle ju även kunna tolkas som vad man drömmer om till exempel ens framtid. Hur vill jag att min framtid ska se ut?

Dock finns det senare en kategori som heter mina ambitioner - och där kanske man skriver mer om vad man vill ska hända i framtiden. Så vi kör på samma spår som Jannika.

Men här uppstår nästa problem. Vad är det meningen att jag ska skriva om? Vad jag drömde i natt eller om jag tror att drömmar har någon betydelse?

Jag kan behandla båda. Jag vill beskriva en dröm jag hade medan jag var gravid som jag tycker är helt absurd.
Jag drömde en natt, runt halvgången graviditet, att jag födde hemma i sängen. Men det var ingen Frille (eller någon annan "normal" bebis) utan det var en kattunge. En svart, ful, skabbig kattunge. Förlossningen hade gått bra så jag avgjorde att vi kunde fixa allt med eftervård hemma. Så navelsträng och allt kunde vi tydligen ta hand om hemma. Men jag var ändå helt utom mig, jag var så ledsen för att jag inte fick det jag ville - en riktig bebis!! Och jag tror till och med att det var så att jag vaknade gråtandes. Inte hysteriskt gråt men jag var i alla fall ordentligt ledsen och tårögd.

Både en mycket rolig dröm och en sorglig (i alla fall för mig).

Så, tror jag att detta kan tolkas till något? Nej - jag tror på att drömmar bara återspeglar det man upplevt under dagen... Även sånna saker som du själv kanske inte är medveten om att du sett eller upplevt kommer gärna med i drömmar. Vissa saker kan omedvetet få dig att kanske tänka på en viss person och då kan den personen spela med i din dröm, även om det är en person du träffat en endaste gång, eller om det var 14 år sen ni träffades sist.


En mycket finare katt än den jag drömde om - även om han ligger i ansiktet på mig!


Magen..

Publicerat: 2010-11-26 | 12:46:23 i Allmänt
Jag visade nån vecka efter förlossningen hur mycket min mage hade dragit ihop sig sedan förlossningen och det var ganska uppenbart att i alla fall något hade hänt.

Nu ser skillnaden ut så här...

Vecka 41                 Två dagar efter          6 veckor efter

Lite mer skillnad tror jag...


Dag 14 - Vad hade jag på mig idag (igår)?

Publicerat: 2010-11-26 | 12:36:04 i 30 dagars utmaning
En dag försent men ni fick annat bloggat igår...

Men här är i alla fall en bild på vad jag hade på mig igår...

Omöjligt!

Publicerat: 2010-11-25 | 16:06:40 i Fridolf 0-3 månader
Siffrorna nedan känns nästan påhittade - det känns inte som om det är möjligt för en sådan liten kropp att lägga på sig så mycket under så kort tid. Det handlar alltså om nästan 2,5 kilo på mindre än 6 veckor!!!!!

Vikt
Vid födsel: 3940 gr
27/10: 4275 gr
10/11: 5255 gr
25/11: 6405 gr

Längd
Vid födsel: 52 cm
27/10: 54 cm
10/11: 56 cm
25/11: 58 cm

Huvudomfång
Vid födsel: 36 cm
27/10: 37 cm
10/11: 38,5 cm
25/11: 39,5 cm


6405 gram Fridolf! På bilden 5 veckor och 4 dagar gammal!


Fridolf vill alltid ha sällskap!

Publicerat: 2010-11-25 | 11:08:05 i Fridolf 0-3 månader




Två bilder tagna igår... Fridolf 5 veckor och 4 dagar!

Dag 13 - Den här veckan

Publicerat: 2010-11-24 | 18:41:46 i 30 dagars utmaning
Ja, då jag bara kan berätta om 3 dagar som gått så får jag typ spekulera i vad som händer under kommande dagar. Jag vet några saker som händer men det är rätt så lugnt ändå.

Måndag: Som varje annan dag tog jag och Frille det lugnt på morgonen så då hände inte så mycket. Vid cirka halv tre begav vi oss mot Laxå med två "uppdrag". Först och främst lämna tillbaka studentlitteratur till Elin A, som jag fått låna till Svenska-kursen jag gick i September. Tack för lånet Elin! Vårt andra uppdrag var att hämta Linus från jobbet. Han jobbar alltid i Laxå på måndagar. Efter att dessa uppdrag var utförda åkte vi hem och lagade mat och annat sånt tråkigt:-P.

Tisdag: Samma som på måndagen - lugn förmiddag. Men vid två gav vi oss av till Marieberg för att inhandla present till Tobias som denna dag blev 16 år gammal. Presenten inhandlades och sedan bar det av till stan, där hämtade vi upp Catrin som skulle med för att fira Tobias. Vi stannade på kalaset i ca 3 timmar och sedan började vi ge oss av hemmåt igen. Inte så lätt det, när bilen bestämmer sig för att krångla. Så istället för de kanske 20-25 minuter det tar att ta sig hem från min syster så tog det drygt en timme. Sabla bil!

Onsdag: Idag då... Det har inte hänt så mycket. Jag och plutten har hållit oss inne i lägenheten hela dagen och jag har varit ganska produktiv. Tömt disk- och tvättmaskin. Ställt i ordning lite efter nytapetseringen (vi har inte helt fått ordning på allt sedan målaren var här).

Torsdag: Imorgon bär det av till vårdcentralen då vi ska träffa en läkare som ska göra en undersökning på plutt. Och det blir väl även vägning och mätning hoppas jag. Vi ska även, sen när Linus kommit hem från jobbet, åka och STORHANDLA. Vi har tömt både kyl och frys så alla skåp måste fyllas på!

Fredag: På morgonen ska jag, plutt och bil bege oss till MapTune Performance för att låta en bilmekaniker titta på vår bil och se vad som är fel (efter kollapsen i tisdags). På eftermiddagen kommer Linus syster Elin på besök. Jag och plutt åker och möter henne vid tåget!

Lördag: Linus syster har då sovit här en natt - så vi kanske hittar på något med henne. Annars har jag ingen aning om vad som händer. Elin åker hem någon gång under dagen...

Söndag: Jag tror vi tar en tur till Katrineholm och hälsar Fridolfs farfar och sambo. Och det är nog det enda vettiga som kommer hända den dagen!


För att hålla koll på vad som händer i våra "hektiska" vardag skriver vi upp möten och liknande på denna tavla! Även ställningen i Linus och min minigolf-tävlan finns registrerad på denna tavla...


Dag 12 - I min handväska

Publicerat: 2010-11-23 | 11:49:12 i 30 dagars utmaning
Detta finns i min handväska!


I min handväska fanns idag
  • 3 pennor
  • Nyckelknippa med bil-, garage-, hem-, cykel- och en barnvagnslåsnyckel.
  • 10 hårnålar
  • Kvitton och handlingslista
  • Mobil
  • Napp i nappfodral till plupp
  • Plånbok
  • Vaselin
  • Vantar till pluppen
  • Reservknappar till min vår/höstjacka.

Dubbelhakan!

Publicerat: 2010-11-22 | 19:24:39 i Fridolf 0-3 månader


Sötare dubbelhaka har jag nog aldrig sett! Plupp 4 veckor och 5 dagar på bilden!


RSS 2.0