Det här med att laga mat

Publicerat: 2011-05-31 | 11:31:08 i Fridolf 6-9 månader
Ja, jag har ALDRIG riktigt gillat det här med att laga mat. Att äta hemmalagad mat är jättegott men att göra den själv - nej det står jag gärna över. Men nu när Frille ska ha mat då är jag minsann duktig. Jag lagar själv ALL mat till honom.. Han har under sina drygt 3 månader som "mat-ätare" fått en päronpuré, en morotspuré, en tomat/mozzarella (typ), en kalv och rotfrukter (den var blä) en persika/banan (tror jag), två örtagårdskykling och två banan/äpple som varit köpemat - totalt 9 burkar. Detta utspritt på de cirka 100 dagarna han hittills ätit mat.

Jag trodde A-L-D-R-I-G att JAG skulle var den där "duktiga" personen som endast ger hemmalagad mat. Det har gått så långt i mina tankar att jag nästan skäms för att jag är så "duktig". Och jag har till och med börjar fundera på att ge Frille burkar ibland för att han inte bara ska kunna äta min mat. Tidigare var ju tankarna tvärtom - han skulle inte få burkar av den anledingen att han kanske gillade dem bättre (än min mat) och då bara ville ha burkar (=dyrt).

Men för att sammanfatta lite så känner jag mig duktig och (nästan) förvånad över att jag lagar (nästan) all mat själv till Frille. Men ändå kan jag inte låta bli att känna att jag kanske borde skämmas lite över att vara så "duktig" - men man är ju svensk och då ska man ju skämmas när man är duktig, hehe.

Idag blev det 11 portioner korvstroganoff och risoni

Plogen

Publicerat: 2011-05-29 | 13:24:21 i Fridolf 6-9 månader
Ja, Frille är så pass bra på att krypa nu så han plöjer fram bland leksakerna!
Dessutom förklarar han något väldigt viktigt för er - så lyssna!!!

Namngivningen

Publicerat: 2011-05-29 | 10:18:50 i Fridolf 6-9 månader
Här kommer ett litet kollage av bilder från namngivningen... Vi hade en mycket bra dag (trots blåsten). God mat (tack till mina föräldrar och svärmor). Dessvärre fick vi flytta in fikat inomhus. Så det blev rätt så trångt!! Men annars en mycket lyckad dag! Tack allesammans som var här, tack för alla fina presenter och tack alla som "tjatade" och frågade om vi skulle ha dop! Tack vare er blev denna dag av:-D!


Lite shopping

Publicerat: 2011-05-28 | 14:40:22 i Fridolf 6-9 månader
Mest till Frills men även pappa Linus fick en t-shirt (inte med på bild).

Apropå att sluta amma

Publicerat: 2011-05-26 | 16:29:04 i Allmänt
Ja, vi (jag, Frille??) slutade ju amma i tisdags.. Så idag har det gått 2 dygn sedan sista amning. Och ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att det fanns så mycket mjölk de senaste dagarna innan vi slutade.

MEN nu har det gått 2 dygn (exakt 55 timmar) sedan sista amning och mina bröst är fortfarande inte överfyllda med mjölk - därav tanken om att det inte fanns så mycket mjölk dagarna innan vi slutade heller. Så det var nog helt rätt beslut att sluta. Den amningsgång som ändå var förut har nu ersatts av 200ml välling.

Ja det var väl det jag ville denna gång..

Frille kryper

Publicerat: 2011-05-26 | 15:31:39 i Fridolf 6-9 månader
Ja, nu gör han det!!! Ordentligt!

I början av filmen "lat-kryper" han. Men mot slutet av filmen så kryper han faktiskt. Filmat i morse.

Jag rycker till lite i slutet då han kryper rakt mot kattmaten och jag insåg det lite för sent:-P.


Nytt matbord, ny lampskärm!!

Publicerat: 2011-05-26 | 15:12:36 i Hus och hem
Jepp, det är lite nya grejer här hemma... I tisdags köpte vi ett nytt matbord. Och samma dag sydde jag en ny lampskärm.

Före

Efter

Lampan (har ingen före-bild men innan var det bara glödlampan i taket, ingen skärm alls) och gardinen är samma tyg. Har även sytt gardinen själv:-D!



Vikt å sånt

Publicerat: 2011-05-25 | 07:56:22 i Vikt å sånt
Ja, igår startade jag ju med LCHF. Frukosten igår blev inte så mycket lchf - mackor med korv på. Sen drack jag oboy till det - alldeles för mycket socker.
Men lunchen bestod av ägg och philadelphiaost (ja, vi har inte så mycket mat hemma, men man tager vad man haver). Och middagen blev kyckling och bea-sås.

Jag vägde mig även igår.. och så tog jag mått på många olika ställen på kroppen. Hals, bröst, under bröst, arm, mage, rumpa, lår och vad. För händer det inget på vågen så kan det fortfarande hända nåt med måtten.
Ja ja, vi får se. Vägning igen på tisdag!

Så mycket nu

Publicerat: 2011-05-24 | 12:15:43 i Allmänt
Idag har jag många grejer jag vill visa här på bloggen. Allt från att jag får hjälp med att sy av plutt till ganska personliga grejer.
Men idag börjar vi med lite personliga grejer (jag lyckades nämligen radera ALLA bilder på mobilen, medan jag höll på och skriva detta inlägg. Några av bilderna skulle jag använda och visa er:-P. Får bli en annan gång).

Det personliga rör i alla fall amning, Lchf och vikt!

Angående amning: ett beslut är taget - ingen mer amning. Det verkar inte riktigt som om Fridolf är intresserad längre. Sedan nån vecka har han varit väldigt okoncentrerad vid amningsstunden och nu tror jag inte det finns så mycket (om nåt alls) mjölk kvar. Idag fick det bli välling som komplement till det lilla han fick i sig från mig.

Angående Lchf och vikt: Ja, vikten. Hmm. Den är ju en aning för mycket. Så iochmed att amningen nu är slut - så kör vi stenhårt på LCHF för att minska vikten. Förra gången jag provade på Lchf gick jag ner nästan 13 kilo (på 8 månader). Dessvärre är de tillbaka (tog nästan 2 år). Denna gång ska forhoppningsvis betydligt mycket mer bort. Jag tänker inte avslöja hur mycket men jag har förut berättat att min målvikt är 74 kilo och det håller jag fast vid!

Så jag startar en ny kategori på bloggen...  Hmm. Den får nog heta... hmm... Vikt å sånt. Där kommer jag vecka för vecka skriva viktnedgång, kanske lite kroppsmått, använda lite som matdagbok och möjligtvis visa lite bilder. Kanske mest för min skull men jag hoppas ni inte dör av tristess när ni läser det.


Från namngivningen i Lördags!

Istället för dopljus

Publicerat: 2011-05-22 | 16:57:36 i Fridolf 6-9 månader
De barn som döps i kyrka får ett dopljus, men eftersom vi valde att ha en namngivning istället så blev det ju (såklart) inget dopljus.
Jag hittade tidigare i veckan en tom canvas-duk och kom på en idé. Om alla gäster på namngivningen ritade/skrev något på denna duk kommer Frille (och vi) ha ett mycket fint och personligt minne från denna dag... Sagt och gjort!

Det blev superfint!!

Alla presenter

Publicerat: 2011-05-22 | 16:44:00 i Fridolf 6-9 månader
Det kommer inom några dagar bilder från namngivningen men idag tänkte jag visa vad Fridolf fick!


Namngivningsdag!!

Publicerat: 2011-05-21 | 08:37:07 i Allmänt
Jaha, då är dagen kommen! Dagen då Fridolfs ankomst/namngivning ska firas! Vi har ett ganska kort program men det kommer bli trevligt att samla hela familjen på samma ställe. Ett bra tillfälle för mina föräldrar och Linus föräldrar att lära känna varandra lite mer!
Vi har lite kvar att fixa innan alla gäster får komma..
  • Dammsuga lägenhet
  • Ställa i ordning borden på gården
  • Blanda en sallad
  • Plocka upp i Frilles rum
  • Bära ut lådan med stl 62/68 kläder
Ja, och sen en massa andra småfix också! Men det är kanske inte så intressant att läsa om...
Bilder på tillställningen kommer sen (kanske om någon dag). Vi har "anlitat" en fotograf. Hehe - nja. En av gästerna har blivit tillfrågad om han skulle vilja agera fotograf och det ställde han så gärna upp på.

Nej, nu måste allt på listan fixas! Återkommer senare!

Frille hittade min näsa häromdagen...

Ögonfluss!

Publicerat: 2011-05-19 | 14:02:26 i Fridolf 6-9 månader
Jepp. Fridolf har ögonfluss... Eller ja, allra troligast i alla fall. Ringde sjukupplysningen och den jag pratade med sa att det jag beskrev lät som ögonfluss. Inget allvarlig men det kan smitta. Det enda man ska göra är att tvätta ögat med vatten och sedan vänta på att det går över. Och det ska det göra inom nån vecka.


En full haklapp?? ((Bild tagen 15:e maj))

Tävling

Publicerat: 2011-05-19 | 07:44:21 i Allmänt
Jag tävlar om 40 par skor hos TLC i sammarbete med Brandos.se.

http://www.tlcsverige.se/tavling


På alla fyra

Publicerat: 2011-05-18 | 09:23:37 i Fridolf 6-9 månader
Jag har börjar fundera på om Fridolf verkligen kommer krypa så som barn "ska" krypa. På händer och knän alltså... Anledningen till tankarna är detta :


Fridolf har senaste veckan gjort så här. Och det blir oftare och stadigare för varje dag som går. Dessutom ligger detta krypsätt i släckten då min äldsta systers son Tobias (idag 16 år) kröp så.

RSS 2.0