Andra viktuppgången

Publicerat: 2012-02-29 | 10:42:41 i Veckovägning
Jaha, då har man gått upp i vikt för andra gången denna resa. Nog för att det bara är 0,1 men det är ju tråkigt. Man vill ju att allt ska gå så snabbt och vara klart redan innan man ansträngt sig.
Dock tror jag det är bra att inte allt hinner hända snabbt. Jag tror jag hinner lära mig mer om min egen kropp, och hur jag kan äta för att må som bäst.

Och med tanke på förra veckans rejäla viktnedgång så ligger jag ändå på 1,6 kilo ner på två veckor, vilket ger ett snitt på 0,8/vecka - vilket inte är fy skam.

Lite gratis träning

Publicerat: 2012-02-26 | 08:25:27 i Allmänt
Idag har jag, tro det eller ej, ställt upp FRIVILLIGT som flytthjälp. Jag måste ju uttnyttja läget för lite extra (gratis dessutom) träning!

Så, om 1 ½ timme ska jag befinna mig hemma hos Sara och flytta hennes tillhörigheter till en ny lägenhet!

Det var allt jag ville nu.. Vi hörs en annan gång!

Sjuka tankar

Publicerat: 2012-02-22 | 12:43:22 i Vikt å sånt
Ibland dyker lite sjuka tankar upp i huvudet på mig...
Som idag när jag nu väger 88 kilo och inser att jag inte varit så här "liten" på FLEEERA år. Jag har svårt att inse vad detta betyder.
Kan verkligen den här stora kroppen väga så lite?
Ibland fastnar jag i min gamla kropp och identifierar mig fortfarande med den...

Jag är långt ifrån smal, men jag är fasiken nära att ha en snygg(are) kropp.. Magen blir mindre, armarna blir mindre, kroppen blir lättare och det mesta här i livet (vad gäller att röra sig) har blivit så grymt mycket lättare. Förutom då, när jag slänger häftigt med vänsterhanden och förlovningsringen lätt glider av:-p, sätter den ibalnd på långfingret bara för att inte riskera att den ska åka av så lätt.

Jag är stolt över min resa och jag tycker inte det har varit så svårt men det är nog det som får mig att "tveka" lite i mina tankar.
Är det meningen att det ska vara så här lätt? Då kan man ju undra varför det inte var lätt "alla andra gånger" jag ville gå ner i vikt - under den tid jag gick upp i vikt??

En tanke till som väcktes idag är att jag idag väger omkring 10 kilo mindre än när Linus och jag träffades och blev ihop. Det känns sjukt!! Sjukt att jag gått UPP så mycket i vikt och sen ännu sjukare att jag gått NER ännu mer.

Idag provade jag ett par gamla byxor och de sitter alldeles för löst (såklart). Det "jobbiga" med detta är att byxorna "endast" är i stl 48. Enligt HM:s stoleksguide (till exempel) så skulle jag vid ingångsvikt och måtten då haft stl 54 (!!!!!) på byxor. Dock tyckte jag detta var alldeles för pinsamt att inse, så jag envisades med att tränga in mig i för små stolekar eller bara ha leggings på mig. Så jag hade aldrig byxor större än stl 50 och det var pinsamt nog.

När augustibilden togs hade jag gått ner ca 10 kilo tror jag.. Så vikten ligger nog nånstans vid 110-112 kanske...

Kanske kan använda byxorna och hävda att de är "baggy-byxor", eller?? (Och jag vet - det är kanske inte snyggt med sport-bh men det är skönt när man sitter hemma en dag och bara pluggar!)

Onsdagen den 22:a Februari

Publicerat: 2012-02-22 | 09:37:26 i Veckovägning
Ja, onsdag igen då. Hade tänkt blogga en del sen i lördags men magsjukan har härjat här hemma så det har inte funnits ork till att göra nånting. Jag har inte kunnat äta ordentligt mellan fredag och igår så energin har legat väldigt lågt.

Men som vanligt är det vägdag på onsdagar så även idag!

Viktminskning v.8 -1,7 kilo
Totalt - 33,4 kilo
Kvar till målet - 14,0 kilo

Vikt idag - 88,0
BMI - 30,44

Tyvärr har jag väl magsjukan att "tacka" för denna viktnedgång men förhoppningsvis stannar dessa 1,7 kilo borta från kroppen i fortsättningen också, även om jag börjar äta ordentligt igen.

Dessutom har jag tappat 7,5 cm på kroppen (mätt på 8 olika ställen) på 2 veckor - jag kommer fortsättningsvis att mäta mig varannan vecka - för ibland kanske måttbandet säger mer än vågen och då kan det vara bra att mäta med jämna mellanrum istället för när jag uppnått en viss vikt!

Och ett andra "dessutom" kom jag fram till (efter att ha läst gamla dagböcker) att jag inte vägt så här "lite" sen slutet av 2006. Alltså drygt 5 år sen...

Sen Augusti (min "nystart") så har jag tappat drygt 30 kilo! Helt ok ändå:-D

Jag och en nyklippt Frille häromdagen!

Lördag

Publicerat: 2012-02-18 | 13:38:04 i Allmänt
Ja, det händer inte särskilt mycket här... Men dagarna flyter bara på och helt plötsligt har det gått (typ) en vecka.

Vad jag kan berätta nu är att jag blir för var dag som går stoltare och stoltare över Fridolf. Han förstår så mycket och han utökar sitt ordförråd mer och mer. Några av de ord han kan (men för oss ibland kan vara svårt att förstå) är: boll, bil, häst, där, titta, mamma, sko.
Svårt att komma ihåg allt, men han förstår så mycket mer än han säger själv.

Annars rullar dagarna som sagt på och jag pluggar på.. längtar ganska mycket tills detta är klart!

Nej, nu ska vi ge oss iväg på en liten shoppingtur. Vi hörs!

Ett nytt stadie

Publicerat: 2012-02-15 | 14:26:40 i Vikt å sånt
Jag har kommit till nåt som jag har lite svårt att sätta ord på.

Men jag ska försöka förklara.

Ni ser den bild jag har på mig själv där uppe i headern? När den bilden togs vägde jag nog omkring 100 kg (ge eller ta ett par kilo) och när jag var som störst har jag tyckt att detta är en "smalbild" på mig själv... Idag när jag tittar på bilden så tänker jag ibland - oj, jag ser ju ganska rund ut!

Haha, det är otroligt hur ens synsätt kan förändras...
Samma sak gäller den här bilden (och den är tagen på nyårsafton - alltså + 5 kilo):-P

Jag har den här bilden som bakgrund på datorn och ibland kan jag tycka att jag ser mycket tjockare ut på den här bilden än vad jag är idag... Nån som håller med? Eller överanalyserar jag bara?

Min pappa frågade mig häromdagen om jag hade några gamla kläder som jag kom i igen. Och Nej, tyvärr. Idag hade jag önskat att jag var lite mer sparsam på sånt, men jag tror jag sparade på kläder ett tag med förhoppningen att jag någon dag skulle tillbaka dit, där de passade. Dock har den resan tagit lite för lång tid, så det mesta är såld, gett till myrorna eller slängt. Det enda plagg jag har kvar från min "smala" tid är då studentklänningen, och den har jag ju redan fått på mig.

Det var väl självaste FAA-AAN!

Publicerat: 2012-02-15 | 09:31:10 i Veckovägning
Ska jag skratta eller gråta?

I morse gick jag som vanligt upp för att kissa och sedan direkt hoppa upp på vågen, för det är ju trots allt onsdag (vägdag) och vågen visar då (jävla!!!) 90.0! Alltså -0,1 sen förra veckan och jag kommer inte under 90 denna vecka heller!!! Men det var då självaste FAAA-AAN!

Men jag ville ge mig själv en andra chans och gick på toa en andra gång och sedan vägde jag mig igen och då:

Viktminskning v.7 -0,4kilo
Totalt - 31,7 kilo
Kvar till målet - 15,7 kilo

Vikt idag - 89,7
BMI - 31,03

Så, välkommen in på 80-talet!!

Jag efter lite hemmaträning häromdagen!

Ganska länge sen

Publicerat: 2012-02-13 | 15:04:17 i Fridolf 12-18 månader
Ja, det är ganska länge sen jag la upp aktuella bilder på Frille. Så det är det dags för nu!
Dessa bilder är tagna för nån vecka sen!
Så söt så (ja, jag kanske är lite partiskt:-p).

31 kilos skillnad

Publicerat: 2012-02-11 | 08:00:11 i Vikt å sånt
Den övre bilden är från 24:e maj, den undre från idag!

Irriterande nära!

Publicerat: 2012-02-08 | 11:09:44 i Veckovägning
Viktminskning v.6 -1,1 kilo
Totalt - 31,3 kilo
Kvar till målet - 16,1 kilo

Vikt idag - 90,1
BMI - 31,17

Jag kryper allt närmare och närmare "80-nånting".. Men som rubriken säger - irriterande nära denna gång. Ville så gärna in under 90 så jag vägde mig tre (!!!) gånger för att se att vågen verkligen visade rätt. Den höll sig envist fast vid 90,1...

Men men 0,2 borde jag kunna fixa till nästa vecka!

Satte nästan kaffet i halsen

Publicerat: 2012-02-04 | 13:22:07 i Allmänt
När jag gick igenom lite gamla bilder... Kolla bland annat på graviditetsbilder.
Och jag tänkte (PÅ RIKTIGT): Har jag verkligen sett ut så där? Var magen verkligen så där stor?

Haha!

Tre dagar innan Frille föddes...

Surprice!!!

Publicerat: 2012-02-03 | 12:24:07 i Fridolf 12-18 månader
Tidigt i morse fick jag verkligen en överraskning som kastade omkull hela dagen, eller ja hela helgen kanske - men det är väl så det är att ha förskolebarn hemma... Ja, men i morse så möttes jag av en superglad Frille sittande i en nedspydd säng! Mmmm, mumsigt! Åtminstående gårdagens middag var fint utplacerad i sängen... Så, inget dagis idag och min träff med ett par studiekompisar blir inte av.

Så, nu går tvättmaskinen för fullt och jag håller tummarna för att det var en engångsföreteelse! Han är pigg och glad som vanligt och han har ätit frukost, mellanmål och lunch.. Och allt detta är (hittills) kvar i magen.

I helgen hade jag bjudit hit ett par vänner på lunch, men då kanske det inte blir nåt med det... Och fortsätter han vara sjuk kanske i alla fall en av oss får skippa Korpen-matchen vi har på söndag.
Nej, vi får helt enkelt se och planera utifrån det.



Och en allra sista grej - en av mina systrar efterfrågade en ny header. Jo, jag har också tänkt på det, men jag har blivit dålig på att ta "fina" kort så det får kanske vänta ett par veckor i alla fall, så att jag har chans att ta lite kort på alla i familjen..

Bjussar på en gammal bild på Frille

-0,1

Publicerat: 2012-02-01 | 19:42:21 i Veckovägning
Jepp, så "stor" var viktnedgången den senste veckan... Kan ha med helgen i Stockholm att göra, men även mensen som är på ingång. Vi (alltså jag) laddar om och satsar på större siffror nästa vecka!

Viktminskning v.5 -0,1 kilo
Totalt - 30,2 kilo
Kvar till målet - 17,2 kilo

Vikt idag - 91,2
BMI - 31,55

Ett minus är ju (trots allt) alltid ett minus!!!

Bara detta inte är någon "platå" jag hamnat på.. Men, men det återstår ju och se. Jag satsar ju som sagt på en större siffra nästa vecka! Vill ju under 90...

RSS 2.0