Första besöket på bvc för Melker

Publicerat: 2013-11-25 | 12:57:22 i Allmänt
Då har vi idag gjort första besöket på bvc med Melker. Han har på 26 dagar gått upp precis 1 kilo. Så nu ligger vikten på 5120! En bra viktuppgång men inte helt i klass med Frille. Men Melker skenade iväg lite på längden istället! Han har på dessa 26 dagar ökat  8(!!) cm på längden.
Det som ändå känns bra är att amningen verkar funka även denna gång. Även om kvällarna kan vara lite smått frustrerande då han vill amma typ en gång i kvarten.
 
Nu sover Melker sin "långsovning" (han har en eller två sånna, 2-3 timmar långa, om dagen).
Denna vecka händer nog annars inte så mycket. Fridolf går sina 15 timmar på förskolan tis, ons och tors. Då kan Melker och jag ta en lung stund hemma eller kanske en tur på stan eller så. Lite beroende på väder och vind. Försöker få in någon lite längre promenad i veckan också. Oftast i samband med Fridolf-lämning eller hämtning.

Magens förändring

Publicerat: 2013-11-25 | 09:55:56 i Allmänt
Man fascineras lite över hur kroppen har förmåga att förändras och dra ihop sig efter att ha varit så stor. Tänkte nog innan att magen skulle förbli ganska stor lång tid efter förlossningen men nu, nästan 4 veckor efter förlossningen, är mycket av magen borta. Ett "put" längst ner återstår ju men annars tycker jag det känns bra!


Har inte skrivit på ca 4 månader.

Publicerat: 2013-11-22 | 12:17:03 i Allmänt
Nej, precis. Nu när bebisen är ute (född 131030) känner jag lust, ork och motivation igen att satsa lite på mig själv. Kan kanske inte göra riktigt vad som helst då jag ammar, men att återigen börja fundera på vad och hur mycket jag egentligen stoppar i mig dagligen kan ganska lätt bli en del av vardagen.
 
Idag är det fredag och i morse vägde jag mig, så fredagar får hädanefter bli lite av en vägdag. 94,9 väger jag just nu. Har på drygt tre veckor (23 dagar) gått ner 11,5 kg. Detta alltså från inskrivningsvikt på förlossningen på 106,4 kg. Gick upp 19,4 kg under graviditeten. Vägde 87 nångång i mars tror jag att det var.
 
Amningen kommer göra sin del av viktnedgången men att tänka på vad jag äter kan inte annat än vara bra. För jag minns från när jag ammade Frille att jag då tänkte "jo men amningen gör ju att jag går ner i vikt så då kan jag äta precis vad jag vill" - Ehh nej! Gick då ner allt från graviditeten, men sen, på grund av dålig kosthållning och (typ) obefintlig motion, gick jag upp allt igen!!! Därför stannade vikten till slut på 121,4.
 
Vet inte om jag tänker att nån ska läsa detta, men det känns skönt att skriva. Och så ska jag skaffa en app till mobilen så att jag lätt kan lägga upp nya inlägg.
Dagens jag!
 

RSS 2.0