Onsdag den 30:e maj

Publicerat: 2012-05-30 | 14:22:53 i Vikt å sånt
Ingen vägning idag... Jag har bestämt mig för att inte väga mig förrän den 29:e juni (då är det sista dagen av dessa 100 dagar!!) och det är nog bra för mig. Vågen har blivit en så stor del i denna viktresa (såklart) och ibland (som när motivationen tryter) lägger jag för stor vikt vid vad som står på vågen. Det ska väl egentligen inte spela så stor roll om jag ena veckan väger 80 och nästa vecka väger 81.. Vad är skillnaden egentligen? Bara inte ökningen blir konstant så att jag "rätt vad det är" är tillbaka på 121 kilo!

Nej, nu är det skönt att slippa vågen lite. Jag slappnar av, jag äter det jag vill, det jag känner att jag har "råd" med och vad vågen säger just idag spelar inte så stor roll! Man måste ju leva också!!!

Nu - handla. Snart - hämta Frille på förskolan!

Hej hej!

Publicerat: 2012-05-29 | 14:35:38 i Allmänt
Ja, här var det effektivt bloggande... Nåt inlägg i veckan räcker väl? Jag vill skriva mer men tiden, orken, lusten tryter ibland och då prioriteras annat!

Har så mycket jag vill visa, berätta, skriva men det blir inget av.
Nu tänkte jag i alla fall skriva att skolan är snart slut... Slutspurten nu. Har en kompletteringsgrej att göra (då jag missade ett seminarium när jag var i London), sen såklart examniationsuppgiften som jag håller på med just nu. Den ska in på torsdag förmiddag och ska sen bedömmas. När det är klart - DÅ ÄR DET SOMMAR!!

Men när det känns tungt i skolarbetet kan man kolla in detta

En liten leende uppenbarar sig på läpparna när man läser ovanstående kommentar från en lärare på universitetet - Du har ett mkt bra sätt att "bolla med" olika författare på det tema du resonerar om (bådar gott inför uppsatsskrivande).

Men just nu är det ganska stressigt - det händer massa saker den här veckan förutom skolarbetet som jag annars ägnar stora delar av dagen till. Igår hade vi vår första fotbollsmatch i korpen.. Slutade tyvärr 2-0 till Sigma (alltså inte vi - vi heter "The game"). Men det var otroligt kul, även om jag typ inte fattar nånting om fotboll:-p!

Resten av veckan då?
Nu i eftermiddag kommer Sara o hennes Vincent på besök.
I morgon är det match igen.
På torsdag är det träning (om jag hittar en barnvakt).
På fredag är det kalas hemma hos Sara och Vincent (Vincent fyller 1 år)
På lördag... hmm.. Nej på lördag kanske det inte händer nåt speciellt.
På söndag har jag match IGEN! + att farmor Aina och bonusfarfar kommer på besök

Ja, det här blev ett långt, kanske lite virrigt inlägg, men det är väl så det blir när man skriver typ en gång i veckan...

THE TRANSFORMATION!!!

Publicerat: 2012-05-25 | 11:32:22 i Vikt å sånt

Från 121,4 till 80,0 på ett år!!!

Woopi!

Publicerat: 2012-05-23 | 21:22:15 i Veckovägning

Jämn och bra vikt denna vecka! Synd bara att inte komma in i 70-talet.. men nästa vecka kanske?
Trots en svikande motivation (som dock har blivit mycket bättre!!) så har denna vecka varit bra!!

Utseende

Publicerat: 2012-05-21 | 13:08:19 i Allmänt
Utseendet här på bloggen har varit lite fram och tillbaka senaste tiden. Jag vet inte om ni märkt det men nu har jag nog nöjt mig för ett tag i alla fall.

Jag försöker skapa en snygg "header" men det är så många bilder jag vill ta med, jag vill skriva och visa och berätta allt högst upp i bloggen men det går ju såklart inte. Men nu fick jag med det viktigaste i mitt liv - FRIDOLF!

Om ni inte kan se den nya bilden så tror jag att ni kan trycka på F5 en gång så uppdateras bloggen och den nya bilden ska då dyka upp:-D!

Förövrigt så har jag en bra dag idag! Jag är stolt över mig själv, jag tycker att jag är snygg och livet leker - just idag!! Motivationen är på väg tillbaka och i morse fuskvägde jag mig - 80.0 stod det på vågen. Håller tummarna för att den siffran (eller lägre) visas på vågen på onsdag också:-D!

Motivationen

Publicerat: 2012-05-19 | 20:34:45 i Allmänt
Ja, det här inlägget är kanske inte så kul för er att läsa, men jag kände bara ett otroligt behov av att skriva av mig! Så läs om ni vill men om ni inte gör det så har jag förstålse för det!

Jag har hamnat i något jag väljer att kalla en "motivationsdipp". Jag tror det hänger ihop med mycket så jag kan inte precisera det mer än att jag kan radda upp vad som skulle kunna vara boven. Skolan är snart slut och jag är stressad för det, jag har inget jobb i sommar (både skönt och tråkigt), jag har inte tränat så bra senaste tiden, hemmet är en katastrof (det känns i alla fall så ibland), jag vill göra SÅÅ mycket, men varken tid eller pengar räcker till, jag går inte ner i vikt i den takt jag gjort tidigare!!
Men, jag försöker hålla humöret uppe. Det är inte alltid det går, men vem hade trott det?

Sen har jag även börjat tänka på mitt mål (74 kilo). Här kommer lite förvirrade tankar...
Jag vill ju komma ner till 74, men samtidigt så är jag ganska nöjd nu men tankarna som spökar är ju att jag fortfarande är ganska så överviktig. Men jag har nog i alla fall släppt tankarna på att jag någongång ska väga under 70... Dit kommer jag nog aldrig. Jag är rädd för att jag blir ett "skelett om jag går ner 7 kilo till (vilket jag allra troligast INTE kommer bli), men ändå finns tankarna där.
Och jag tror nog att jag blir lite mer avslappnad i min "satsning". Det spelar inte så stor roll hur lång tid det tar tills jag är i mål, utan fokus ligger mer på att jag ska känna att jag kan leva, att jag gör det jag vill och att jag inte begränsas i vad jag gör för att jag måste tänka på en viss diet eller att jag får dåligt samvete av att äta ett par godisar...

Så, det var det! Förvirrat och tråkigt...

Nu så!!

Publicerat: 2012-05-17 | 20:53:25 i Veckovägning
Ja, äntligen har jag hittat tillbaka hit:-P. Det var inte meningen med en paus men ju nu blev det så...
Hade som vanligt vägning i går (onsdag) och det gick väl inte helt enligt planerna (men definitivt efter förväntningarna!!). Denna vecka UPP 0,5.

Men som sagt - ett väntat resultat då varken kosthållning eller motion har varit bra! INGEN träning alls och en MASSA godis när jag och mamma var i London (mellan lördag o måndag).
Är trots allt glad över att jag håller mig på "rätt" sida om -40 kilo!! Perfekt!

Sen har jag även försökt trappa upp mina promenader... Har på allvar börjat med lite intervaller. Dock inte tok-seriöst utan mer beroende på vilken låt som kommer i hörlurarna:-P.
Igår blev det en tur på 3,5 km varav jag sprang 3x3 minuter. Just 3 minuter för att de låtar jag "råkade" springa till var just 3 minuter (bara flyt kanske?).

Idag å andra sidan valde jag att satsa lite hårdare...
Gick två låtar - 7 m 4 sek
Sprang två(!!!!) låtar - 7 m 18 sek
Gick en låt - 3 m 30 sek
Sprang två(!!!!) låtar - 6 m 26 sek
Gick en låt - 3 m 11 sek
Sprang två(!!!!) - 6 m 45 sek
Gick två låtar - 7 m 30 sek

Detta blev i längd 5,1 km på 41 minuter... Inte så snabbt med andra ord, men jag tror att om jag gått i "Becka-tempo" (bara gång alltså), hade det nog gått snabbare då jag kan hålla en (mer eller mindre) konstant ganska hög gångtakt. När jag springer emellanåt så blir nog gången långsammare då återhämtning måste få ske.
Drömmen vore ju att någon gång kunna orka springa HELA vägen (5 km)!

Dock blev jag nästan lite förvånad över mig själv! Att jag faktiskt kunde springa så mycket. Och jag hade nog ändå orkat mer om jag hade haft lite mer press på mig!! Och jag måste erkänna att jag fick lite blodad tant, så det blir definitivt fler "språng" ut i skogen!!

Nej, nu blev det långt!

Halvvägs in

Publicerat: 2012-05-10 | 21:10:41 i 100 grymma dagar 2012
Ja, som sagt så hade jag tänkt göra en "halvcheck" med bilder och uppföljning på målen. Men det blir inga bilder, det blir nog i så fall inte förrän nästa vecka, eller möjligtvis att det blir först den 24:e maj (då det gått 1 år från "beslutsdagen").

Tänkte lite snabbt kolla av målen och förväntningarna

Mål 1 - Gå springa 5 km på 30 minuter! Inte uppnått, tid på 5 km ligger på ca 38 min.
Mål 2 - Klara plankan 1,5 minut! CHECK!!
Mål 3 - Göra bra matval även ute! Ja, hittills tycker jag att jag gjort det
Mål 4 - Godis/snacks/kak-förbud! FAIL!!!
Mål 5 - Gå ner minst 7 kilo! 7 kilo har jag inte gått ner ÄN, men jag är mer än halvvägs där (tot. 4,1)
Mål 6 - Magmått under 100! Inte där än... 5-6 återstår
Mål 7 - Gå/springa 25 mil! Har gått ca 12 mil hittills! Så på god väg!


Mina belöningar vid uppnådda mål:
  • Klarar jag ALLA mål - då ska jag nog unna mig en tatuering - det blir ingen tatuering
  • Klarar jag -7 kilo kanske en massage skulle sitta fint? - Ja, som sagt. På väg...
  • Klarar jag plankan 1,5 minut går jag till frisören! - Nyfriserad sen ett par veckor!!
  • När jag gått 25 mil, borde jag väl få unna mig ett par nya skor att gå 25 mil till i? Som sagt, nästan halvvägs.

Hehe - en random bild på Frille. Bara för att jag ville ha en bild till inlägget...

Vecka 19

Publicerat: 2012-05-09 | 13:00:11 i Allmänt
Vägning igen...

7 veckor (halvvägs i morgon) in i 100 grymma dagar och 50 veckor totalt...



Ska nog ta nya bilder i morgon, för 100 dagars skull. Sen ska jag också försöka gå igenom de mål jag satte upp för mig själv och göra klart för mig vilka mål som fortfarande är aktuella att uppnå:-P

Till skolan

Publicerat: 2012-05-07 | 11:22:08 i Allmänt
Snart påväg till skolan för en "lunch-föreläsning" om nästa (DEN SISTA) termin!! Vet inte vad som kommer sägas men det kanske blir något intressant eller något jätteviktigt! Vi får se...

Gick förövrigt en omväg till förskolan idag så promenaden fram och tillbaka blev, istället för 3,8 km, ca 5,4. Mot slutet av promenaden var benen så lätta och jag hade kunnat gå en halvmil till men tyvärr fanns inte tiden, då jag har übermycket att läsa till skolan... Förhoppningvis är benen lika pigga vid nästa promenad också:-D!

Vi hörs!

Dagens soffa

Publicerat: 2012-05-04 | 20:09:25 i Hus och hem
Vår soffa har förändrats... Bra, säger jag spontant. Vi får se hur det känns om ett par dagar...
Men här ska ni få se också - så klart:-D

Lite ytlig förändring

Publicerat: 2012-05-02 | 20:01:15 i Allmänt
För mig och Fridolf de senaste dagarna... Igår fick jag håret färgat och idag fick Fridolf håret klippt:-)

Så här fina blev vi båda!

Hade egentligen tänkt vänta

Publicerat: 2012-05-02 | 12:31:40 i Vikt å sånt
i alla fall till det på "riktigt" gått en år sedan mitt beslut, men satt och pillade lite med kort förut och då blev detta till:

Armarna är ju åt olika "håll" så det kanske blir lite fel då, men det är ändå en ganska stor skillnad..
Kan inte helt fatta att det är jag på båda bilderna.. Men nångång kanske jag gör det - fattar alltså..

Usch - de här bilderna kändes ganska avslöjande, även om jag bara visar upp ryggen. Men, men - den gamla kroppen är lämnad och jag är grymt mycket stoltare över den kropp jag idag kan/vågar visa upp!

Vecka 18

Publicerat: 2012-05-02 | 10:02:15 i Veckovägning
Snart ett år (24:e maj) har gått från mitt beslut om att något i mitt liv måste förändras...
Och förändringen har väl mer eller mindre lyckats. Och idag, 49 veckor efter beslutet, har jag gått ner totalt 40,3 kilo! Ca 800 gram i veckan "and I´m still going strong"


Och nu har jag bara 7,1 kilo kvar till mitt ursprungliga mål 74!!! Men som jag kanske nämnt så skulle jag nog vilja ner till 71-72 så kanske 10 kilo till ska bort.

RSS 2.0