Så...

Publicerat: 2011-12-31 | 13:59:06 i Hus och hem
Lite nytt har hänt här hemma de senaste dagarna... En byrå har inhandlats, likaså en hylla, en spis och lite kläder.

Tänkte nu visa upp lite av det som förändrats här hemma.
Först och främst så har bokhyllorna fått byta "rum". Från hörnet i vardagsrummet till "hallen". I hörnet har då istället vårt föredetta köksbord tagit plats. I hallen hade vi tidigare en expedit-hylla (IKEA) som nu fått åka in till Frille (mer plats åt leksaker:-D). Och ja, den nyinköpta byrån har fått ta plats i "yttersta hallen". Alltså ganska precis vid ingången...

Jag är inte så bra på att förklara kanske men de som varit här och vet hur det någorlunda såg ut tidigare kan nog se skillnaden! Och så ska jag ju visa bilder också:-P

Här är första collaget

Ja, just det!! Blev påmind om några saker när jag såg collaget nu. Frille har fått en spis in till sitt rum (se bild till höger högst upp) och han har även fått egna krokar i hallen!


Andra collaget

Tanken är att "nån dag" måla om bokhyllorna i vitt så att de "smälter in" bättre i hallen, men det får duga för nu i alla fall!

Jaja, det var detta jag ville visa..

Och jag avslutar ju såklart med GOTT NYTT ÅR!!

Ojdå!

Publicerat: 2011-12-28 | 12:37:21 i Vikt å sånt
Kollade precis igenom lite gamla "viktinlägg" här på bloggen och stötte då på en bild. En bild som förvånade mig lite, för när jag publicerade den bilden (och annars när jag tittat på den) så har jag upplevt mig "smal" på den bilden.
MEN!! Nu när jag såg den , det första jag tänker är - "Oj vad rund jag är i ansiktet".

Idag upplever jag inte mig själv lika rund som på bilden, men jag vet inte. Fast å andra sidan så hade jag (när bildern togs) gått ner 13 kilo och mitt ansikte nu har ju varit med om en kroppsförändning på nästan 26 kilo...

Jaja, ska publicera bilden också, så får ni bedömma själva!


Onsdag 28:e december 2011

Publicerat: 2011-12-28 | 12:12:08 i Veckovägning
Alltså vägdag... Och det gick ju som förväntat (efter lite "slappande" kring vad som stoppats i munnen) inte jättebra. Men en viktnedgång är alltid en viktnedgång! Och det finns möjlighet till förbättring i alla fall... Hade nog varit värre i fall jag skött mig exemplariskt och inget hänt på vågen, men någon sådan tid kommer säkert senare!

Men men - resultatet var det ja...

Viktminskning v. 52 - 0,2 kilo
Totalt - 25,6 kilo
Kvar till målet - 21,8 kilo

Vikt idag - 95,8
BMI - 33,14 (fetma)

Blir ibland lite smått galen

Publicerat: 2011-12-27 | 20:11:55 i Allmänt
Ja, för det mesta på mig själv eller på hur vi bor... 

Just nu håller jag på och bli galen på mig själv och alla klädaffärer... Jag har (när jag är hemma) sån lust att gå och shoppa loss på stan. MEN! Idag när vi var på Marieberg och jag hade ALLA möjligheter till att "shoppa loss" då blir det istället - för ful, för stor, för trång, för, för, för, för... och det slutar då med att jag inte köper något. Fast det enda jag vill är att utöka min garderob med fina, nya, sköna kläder.

Fast å andra sidan, det är ju inte sååå kul att handla på Marieberg när typ HELA Örebro är där samtidigt!
Ska kanske ge stan en chans i morgon... Vi får se...

Förövrigt så är det vägdag i morgon (igen!!).. Spännande!

Dan före

Publicerat: 2011-12-23 | 15:02:23 i Allmänt
Dan före dopparedan!

Igår fick vi in julgran, byggde ett pepparkakshus och fixade lite julfint här hemma! Så nu är vi så gott som helt redo för julen...

Pepparkakshuset är en funkisvilla med vidbyggt garage, takkupa (på baksidan) och altan.

Bilden på mig med förkläde är bara där för att det är lite roligt... Hade mitt (typ) 15åriga (alldeles lagom stora) förkläde på mig när jag färgade håret på min syster!

Idag har vi dock bara roat oss. På gustaviks äventyrsbad!! Sjukt kul! Det är många år sen jag var där sist och för Linus och Fridolf var det första gången!


Haha!

Publicerat: 2011-12-21 | 14:41:58 i Allmänt
Såg nu att jag räknat helt fel på den kvarvarande viktnedgången.. Det ska vara 22 kilo, inte 21.

Jag ändrar det nu, men bara så ni vet:-P

Lite från Söderhamn!

Publicerat: 2011-12-21 | 14:33:13 i Allmänt
Här kommer ett litet bildkollage från vår helg i Söderhamn!


Brukar du hänga här ofta eller?

Publicerat: 2011-12-21 | 09:43:46 i Veckovägning
Ja, jo jag vet.. Det händer inte så mycket här just nu... Jag har ursäkter så som julklappshandling, julfirande (i Söderhamn) och allt annat som har med julen att göra.

Men nu har ännu en vecka gått och vikten fortsätter minska...

Tänkte att jag skulle utöka informationen till er nu när ni vet vad jag väger, så ni kommer framöver också få veta BMI.

Så -

Viktminskning - 0,9 kilo
Totalt - 25,4 kilo
Kvar till 74 - 22,0 kilo

Vikt idag - 96,0
BMI - 33,2 (fetma)

Och för att återknyta lite till rubriken - jag har lite bilder jag vill visa er, men det får bli senare idag (eller i morgon) så fler inlägg kommer (nån gång:-p).

Vägdag igen..

Publicerat: 2011-12-14 | 08:39:08 i Veckovägning
Ja, veckorna går ganska snabbt nu. Så idag var det vägdag igen...

Minus denna vecka - 1,5
Totalt - 24,5

Vikt nu - 96,9

Som jag sagt förut så har man dåliga och bra dagar och att det vissa dagar känns som om jag är jättesmal och nästa dag är jag fortfarande lika tjock som för 24,5 kilo sen... Men nu börjar jag nästan kunna se målet... Jag har mindre än hälften att gå ner nu... "bara" 22,9 kilo kvar till målvikten 74!!

Och se!!!! Jag gick ut med min vikt! Det känns som om jag slappnar av lite mer för varje dag som går med vikten..

Jaja, nu har jag bråttom! Vi hörs senare!

Platt fall

Publicerat: 2011-12-11 | 20:07:14 i Allmänt
Ja, idag föll jag, nästan, pladask ner i golvet efter en "duell" med en annan innebandyspelare. Vi hade nämligen match idag mot Örebro Bangolf. Matchen slutade 3-4 till dom men vi gjorde en jättebra match. Men som sagt - bland det först jag gjorde på plan var att ramla omkull och slå bakhuvudet i golvet. Har en skön bula där nu:-p.

Sen har jag även ett snyggt "skottmärke" på insidan av låret. Blev nämligen skjuten där.. Kommer säkert bli snyggt när det är blått och grönt. Just nu är det bara rött...

För övrigt sä är jag ganska stolt över mig själv idag! Jag har inte vägt mig sedan i onsdags!! Jag har annars en tendens att väga mig typ 4 gånger under dagen (VARJE dag) och bli orolig/glad beroende på om jag gått upp eller ner. Dumt, jag vet. Jag försöker förbättra mig på den fronten...

Jaja, nu ska jag sätta mig i soffan och bara slappa resten av kvällen. I morgon är det jobb igen (sista jobbveckan för övrigt!!)

Helg!

Publicerat: 2011-12-09 | 09:39:08 i Vikt å sånt
Ja, nu är det helg för oss! Vi ska idag till Marieberg och titta julklappar och på eftermiddagen vet jag inte riktigt vad som händer. Vi får se. Eller ja, Linus ska iväg på träning men det är ju någon timme bara. Annars vet jag inte....

Men men, det jag ville säga är att jag fortsätter min resa i min mål och delmålslista...
Jag har ju ett mål om att tappa 1 meter på kroppen, detta då mätt på 8 olika ställen på kroppen

Hals, arm, byst, under byst, mage, rumpa, lår och vad!

Idag gjorde jag en "fuskmätning" (vill egentligen bara mäta mig när jag uppnått -10, -20, -30 osv) och när alla mått adderades blev det totalt 87 cm... Så där är det bara 13 cm kvar till målet 1 meter!

Jaja, nu drar vi till Marieberg!
Ha det!!

Vägdag, igen!

Publicerat: 2011-12-07 | 07:59:42 i Veckovägning
Japp, vägdag igen... Onsdag som vanligt.

Och ett minus blev det - men inte så mycket. Och jag vet varför. Tänk - otillräcklig träning, återhämning från magsjuka, FÖR mycket fusk (godis, chips mm).

Så denna vecka resulterade i 0,5 minus.

  • Denna vecka - 0,5 kilo
  • Totalt (sedan maj) - 23 kilon
  • Totalt (sedan dietbyte) - 20 kilon

*dietbyte den 16:e augusti 2011

Men så länge det går nedåt och jag mår bättre av det så är vilket minus som helst bra!

En himlans massa meckel!

Publicerat: 2011-12-06 | 21:47:43 i Vikt å sånt
Ja, det är det verkligen när det gäller att hitta Bh och sportbh till mig...
Har beställt vanliga bhs på nätet och den först beställningen var för stor, den andra beställningen (som jag fick i måndags) gick sönder (efter 1 dags användning!!!!), och sen sportbh som jag köpt då... Jo men det verkade jättebra och så, dock måste mina hängande säckar till bröst ha något som sitter upp till halsen, annars åker de tydligen ut. Och eftersom även den, gick sönder efter en omgångs användning så kommer även den lämnas tillbaka.

Så nu är jag väl i princip tillbaka på ruta ett...
Men ska kolla in en sportbh på change i alla fall.

Fasiken alltså!


Nyfärgad

Publicerat: 2011-12-05 | 13:55:00 i Allmänt
I fredags färgade jag håret. Med hjälp av, tro det eller ej, Linus!

Kommentar

Publicerat: 2011-12-04 | 10:45:46 i Vikt å sånt
Fan va bra, måste kännas huuur härligt som helst :) Hur känns det nu, känner du dig mindre nu eller känner du som förut att du inte märker så stor skillnad? Skriv gärna om det :)

Fick ovanstående kommentar från "anonym" (någon som vågar träda fram??) på inlägget Ja,just det.
Och jag tänkte väl att jag ska försöka besvara frågorna...

Hmm, börjar skriva fler gånger men har svårt att formulera.

Nu ska vi se.
Jo, det känns att jag har gått ner i vikt... Jag ser på mig själv att mina förut överdimensionerade kurvor blir mindre, magen blir mindre uppblåst, jag har lättare att sitta på knä på golvet (tack vare -7cm på låren) och mycket har blivit lättare att göra. Linnen och tröjor sitter lösare, stövlar som jag tidigare inte kunde dra upp på vaden går nu utan svårigheter att dra upp.
Allt detta ser jag och känner jag, men i bakhuvudet tänker jag fortfarande att jag har en lång väg kvar att gå. Jag har i detta nu gått ner 22,5 kilo MEN har ändå ca 25 kilo kvar till mitt mål...
Nog för att 22,5 kilo är mycket, men det är inte tillräckligt.

Har börjat tänka lite kring kroppstorlek (istället för vikt) och tänker mig nog att komma ner i storlek 40/42 vore som en dröm för mig. Kunna handla kläder i vilken affär som helst och inte behöva fundera över vilka plagg jag möjligtvis skulle kunna få på mig...
Jag är inte säker på att jag genom att gå ner alla kilon jag behöver skulle kunna uppnå att komma i dessa storlekar, men det får vi helt enkelt bara vänta och se...

Men som jag skrivit om förut så kommer det ju hela tiden bra och dåliga dagar. Idag har jag en lite mittemellandag, och förra veckan när jag uppnådde mitt hemliga mål - då var jag i topp!

Jag blir otroligt peppad av alla positiva kommentarer och ord folk delar med sig av och jag kan inget annat än buga och bocka för att ni ger mig lite extra boost!

RSS 2.0