Sista veckan

Publicerat: 2010-05-31 | 11:06:29 i Allmänt
Denna vecka är den sista i skolan... Dock har jag som sagt lite grejer som jag ligger efter med så för mig blir det nog ytterligare en vecka med plugg men sen hoppas jag verkligen att det ska vara slut för tre månader framöver.
Sen till hösten ska det, förhoppningsvis, bli en femveckorskurs. Planen ser ut så här : 30:e augusti börjar kursen och den håller på till den 1:a oktober. Då håller vi alla tummar för att jag klarat alla tentor och alla uppgifter under kursens gång för tanken är ju att det 12 dagar senare ska dyka upp ett nytt ansikte i vår familj. Så jag hoppas pysen inte vill titta ut innan den 1:a i alla fall.

Och inte att förglömma.... Under dessa 12 dagar, mellan kurs och planerad ankomst, fyller en viss blivande mamma 23 år.

Och i sommar får jag öva ännu mer på att vara mamma. Dessutom flerbarnsmor. Men det kommer nog gå susen!

Halva tiden

Publicerat: 2010-05-27 | 16:15:13 i Graviditeten
Din graviditetsvecka: 20
Fostrets ålder: 18 veckor

Fostret är nu långt och smalt! Fostret har ett talgliknande sekret på kroppen. Hörseln är färdigutvecklad. Tänk att fostret nu är lika känsligt för beröring som en 1-åring!

De flesta kan nu känna rörelser utanpå buken. Din mage växer sig större hela tiden, kanske putar din navel ut lite. Livmodern kommer de följande veckorna att växa till över naveln.
Din bröstkorg har utvidgat sig, och du är kanske mer plågad av sura uppstötningar/halsbränna. Du kan få syraneutraliserande tabletter på apoteket, men ta upp det med din barnmorska eller läkare om vilka som rekommenderas eftersom det finns receptfria tabletter som du inte bör ta.

Börjat fundera på namn till barnet? I Mammanetts stora namnguide hittar du flera tusen namnförslag, med namnets betydelse och datum för namnsdag.

Fostrets längd: 25 cm. Hel längd, hjässa till fot
Fostrets vikt: 300 g.

För att kommentera lite av det som "händer denna vecka" så står bland annat "de flesta kan nu känna rörelser utanpå buken". Jag känner inte ett dugg... Eller jo jag känner att det händer nåt i magen men jag känner inga definitiva sparkar, inte ens inne i magen. Sen att det skulle kännas på utsidan? Nej det gör det absolut inte.

Jag i dag:

 


20

Publicerat: 2010-05-27 | 07:38:43 i Allmänt
Idag är vi halvvägs mot att få se pysen i magen. Alltså 20 veckor av 40. Senare idag kommer jag lägga upp info och bild på magen.. Har lite bråttom till skolan nu.

Kvar att göra

Publicerat: 2010-05-26 | 11:20:55 i Skolgrejer
Kvar att göra i skolan just nu:
  1. en uppgift på 3-5 sidor i litteratur (skulle vara inlämnat i april)
  2. ett paper på 2-3 sidor, pedagogik (inlämning i morgon torsdag)
  3. en uppgift i Litteratur på 4 sidor (inlämning nu på fredag)
  4. ett paper på 7-8 sidor, pedagogik (ska inlämnas nästa torsdag)
  5. kommentera 2 texter i litteratur (inlämning nästa fredag)
  6. en komplettering i litteratur (inlämas när det är klart)
Sen kanske det inte är så mycket mer.
Jag vet inte om det ser mycket ut för er eller inte men tänk på att jag egentligen bara har två veckor på mig att göra klart ALLT detta! Dock är det helt mitt eget fel att jag har två tidigare (1 och 6) uppgifter kvar att göra...

Sånt är livet..

Publicerat: 2010-05-24 | 16:41:10 i Kärlek och familj
Trots att jag har tonvis med skolarbete att ta itu med denna och nästa vecka känns livet ändå ganska bra. Jag mår bra! Jag mår mer än bra, jag mår toppen!

Trots att jag inte har nåt egentligt sommarjobb (mer än att vara barnvakt till Karolins barn, vilket förstås är väldigt roligt), trots att jag inte kommer ha den bästa av ekonomier de närmsta åren, trots att jag är tjock, trots att jag bor i "fel" lägenhet (vill flytta), trots allt detta är livet ändå rätt så bra just nu!

Jag har det bra! Jag har det toppen!

Ovädret igår

Publicerat: 2010-05-21 | 12:35:42 i Hus och hem
Ovädret igår skapade tydligen en hel del problem runt om i Sverige och även här i Örebro. Hörde att en hel del blev utan ström, och många delar utav stan blev av med vattnet. Vi bor i en av de delarna. Så vid tio-halv elva igår när jag skulle borsta tänderna och gick till badrummet, satte igång kranen, hände - ingenting! Lite droppande bara... Panik nästintill! Shit vad man blir handikappad när någonting så naturligt slutar fungera! Tur dock att det var på kvällen så att vi inte behövde så mycket vatten. Linus och jag gjorde upp en plan - behöver man bara kissa sker ingen spolning (för vi hade ju troligtvis bara vatten i tanken för en spolning) och ingen av oss behövde göra "tvåan" igår kväll vilket var tur.
Och i morse när Linus gick upp försökte han direkt sätta igång kranen. Och till en början lät det inge bra. Men det var bara en massa luft som fanns i rören och som behövde komma ut. Efter kanske 30-60 sekunder hade vi återigen rinnande, friskt vatten i kranarna! Jippie!

Men som sagt. Vilken panik man kan få när nåt man är van vid att ha plötsligt inte finns där!

Här ska ni få se...

Publicerat: 2010-05-21 | 09:39:33 i Graviditeten
Efter att två systrar kommenterade mitt senaste inlägg och sa att jag borde lägga ihop de magbilder jag tagit och visat för att se en möjlig skillnad dem imellan. Jag lyssnade på dem så här kommer en bild med alla magar på.


Om nåt har ändrats ser det nästan ut som om magen krymt. Möjligtvis att "upphöjningen"  har blivit längre och börjar högre upp...
Eller vad säger ni?
Ibland känns det som om jag bara inbillar mig att det finns nåt i magen men jag har ju bevis från ultraljuden så något borde ju finnas och växa i magen.


Uppdatering 15:11:
Jag har tittat in på bloggen ett antal gånger bara för att titta på dessa bilder och har nu kommit fram till att jag tror att magen har växt. Kanske inte nödvändigtvis på höjden utan mer uppåt... Svårt att förklara. Men så här kanske. Hade jag stått upp menar jag att magen istället för att växa framåt har vuxit närmare brösten. Och blivit större på det sättet... Eller vad tror ni?
Jag vill så gärna att magen ska växa sig stor (ja, jag kommer troligtvis få ångra att jag vill det när jag väl är stor som en valross eller liknande) och uppenbart vara en "bebismage". Jag vill visa upp för folk att jag är lite speciell och har en liten del av mig och en liten del av Linus inuti mig!

Vecka 19

Publicerat: 2010-05-20 | 10:46:08 i Graviditeten
Din graviditetsvecka: 19
Fostrets ålder: 17 veckor

Nu växer inte fostret fullt så snabbt längre, kroppsproportionerna liknar nu mer en nyfödds. Brunt underhudsfett, som är specialiserat på värmeproduktion håller på att utvecklas.

Tänk att barnet nu lär sig om världen genom dina rörelser. Om du dansar vals eller hoppar och skuttar, upplever fostret detta på olika sätt.
Nu är du snart halvvägs i graviditeten!

Har du börjat tänka igenom vad du måste skaffa när det gäller utrustning och kläder till babyn? Du har ännu gott om tid till inköp. Här kan du läsa om vad en baby behöver av utrustning och kläder och få några inköpsråd. Här hittar du Mammanetts begagnatmarknad.

Fostrets längd: 23 cm. Hel längd, hjässa till fot.

Taget från mammasidan.se

Jag idag...

Det tråkiga är att jag ser ingen direkt skillnad från vecka till vecka på de bilder jag lagt upp. Dock kommer jag nog fortsätta visa upp min nakna mage framöver också. Nån gång borde man ju börja se en förändring...


Nu funkar allt igen...

Publicerat: 2010-05-18 | 20:19:24 i Bebis
Tv, telefon och internet har legat nere en stund. Sen vi kom hem från USÖ har vi inte kunnat använda oss av nåt av sakerna. Men nu verkar det funka igen.

Tänkte ju såklart visa den bild vi fick med oss från USÖ.
Inte så bra kvalitet men jag hoppas ni ser hur fin pysen är ändå.



En förklarande bild för de som inte ser alla detaljer...


För övrigt är jag fortfarande MYCKET övertygad om att det är en liten kille i magen! Men vi får fortfarande vänta och se om min kvinnliga intuiton stämmer!!

Vi fick förlossningsdatumet flyttat en dag också... Så nu är det den 13:e oktober som gäller.

Snart så..

Publicerat: 2010-05-18 | 17:21:57 i Bebis
Snart drar vi iväg till USÖ för att få "träffa" lilla pysen igen! Återkommer med rapport!

Sakta men säkert

Publicerat: 2010-05-17 | 19:11:38 i Bebis
Sakta men säkert fyller vi upp ett förråd för lillpysen (ursäkta alla mina smeknamn på bebisen men jag har inget jag direkt fastnat för så det kommer nog fortsätta vara olika namn varje gång han blir nämnd).

I helgen har vi ju som sagt varit i Söderhamn och jag måste säga att det var ett mycket lyckat besök!! Jag har sett Anders Södergren åka skidor mitt i soliga Söderhamn, och därmed fick jag årets första bränna på axlarna, jag har varit med om (för mig) årets första åskväder (för övrigt slog det ner i huset vi befann oss i), vi har utökat förrådet av barnkläder och vi hittade även en kaffefilterhåller (eller vad det nu heter??).

Här kommer ett litet bildregn på lite av det som hänt under helgen!

Vi börjar med Anders Södergren!


Kläder inhandlade på loppis (10 kr/st)


Kläder som Linus har haft på sig som liten bebis! Vi har fått lov av Aina (Linus mamma) att använda dessa på vår lille pys (där ser ni - ännu ett namn) också.


Och lite till från Aina:


Så nu har vi detta i klädväg till pysen :
  • 6 långärmade bodys
  • 3 andra bodys
  • 1 pyjamas (syns till vänster på sista bilden)
  • 2 mössor
  • 3 par byxor
  • 1 kofta
  • 3 långärmade tröjor
  • 2 set

18 veckor

Publicerat: 2010-05-13 | 08:57:33 i Graviditeten
Din graviditetsvecka: 18
Fostrets ålder: 16 veckor

I graviditetsvecka 18 griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna.

Om du inte redan varit på ultraljudsundersökning, blir du antagligen erbjuden detta denna, eller nästa vecka. Det är en alldeles speciell upplevelse. Om den blivande pappan följer med till undersökningen, kan detta bli hans första "möte" med sitt barn, och många män upplever att det först nu verkligen går upp för dem vad som håller på att hända. Ultraljudsundersökningen utförs av läkare eller barnmorska med särskild utbildning.

En geléaktig massa smörjs ut på magen och ultraljudshuvudet förs långsamt över magen och du kan se fostret på en skärm.
Undersökningen gör inte ont och anses vara helt riskfri.

Målet med undersökningen är:

1) att fastställa tid för förlossning
2) att se om du har flera foster
3) att se hur moderkakan är placerad i livmodern
4) att se att allt är som det ska med fostret
Läs mer på våra temasidor om ultraljud

Fostrets längd: 21 cm. Hel längd, hjässa till fot

Jag idag:


Nu : HELG!

Publicerat: 2010-05-12 | 19:55:48 i Bebis
Yes! Redan idag känns det som helg. Både Linus och jag är lediga fram till på måndag. Och detta tänkte vi utnyttja genom att åka och hälsa på svärmor till mig! Jag tror att hon längtar efter oss mer än hon nånsin gjort. Och jag tror mycket av längtan har med bebis att göra:D!

Det är alltid lika trevligt att komma på besök i Söderhamn...

I morgon ska jag även komma ihåg en annan sak. Vi byter ju nämligen vecka. Idag är jag 17+6 och i morgon byter vi till 18. Tänk... om två veckor är halva graviditeten avklarad. Himmlans vad snabbt tiden går!
På tisdag ska vi förresten på ultraljud och får se den lille igen och för sista gången innan han är ute i friska luften! Vi har bestämt oss för att inte ta reda på könet men jag är så jädrans nyfiken så jag ska med mina hökögon försöka få syn på nåt könsorgan så kanske jag får veta :-p. De ska ju vara utvecklade så kanske även jag kan se dem... Fast som dom flesta säger det spelar ingen roll om det blir en kille eller en tjej, det är bara fantastiskt nog att det kommer en bebis i vår lilla familj!

Tankar som snurrar....

Publicerat: 2010-05-11 | 18:47:26 i Allmänt
Det är ganska mycket som händer nu och borde hända nu.

Det är många tankar som snurrar i mitt huvud just nu...

1. 18/5 rutinultraljud
2. Hela maj månad - mycket att göra i skolan. Avsluta två kurser bland annat.
3. Bland allt i skolan, 2 stora skrivuppgifter (i ena ämnet)
4. Har skrivit in mig på vikarieförmedlingen här i Örebro. Borde "aktivera" mig så att jag kan jobba och därigenom får pengar.
5. Har egentligen inte tid att jobba då jag har tusen grejer att göra i skolan.
6. Jag har inget sommarjobba vad det verkar som.
7. Någon som har ett sommarjobb att erbjuda mig??
8. Behöver skaffa tvättmaskin och diskmaskin innan bebis kommer.
9. Vill flytta till en annan lägenhet innan bebis kommer.
10. Någon som har en billig, central lägenhet i Örebro att erbjuda oss?
11. Alla bebisgrejer som måste fixas... Det känns som om det är miljoner saker!!!
12. Ekonomin kring alla saker vi måste skaffa. Kommer vi ha råd?

Bara några av de tusen tankar som snurrar!!

Hur kommer det sig?

Publicerat: 2010-05-09 | 17:18:04 i Allmänt
Hur kommer det sig att man blir så fruktansvärt "söndagstrött" (som jag väljer att kalla det)?? Har kroppen nåt inbyggt som gör att man, när man varit ledig både lördag och söndag, blir trött på söndagen?

Konstigt det där. Linus är precis likadan som mig. Söndagar är den dagen i veckan vi har som tråkigast (oftast) för ingen av oss orkar hitta på nåt och det resulterar i att vi bara är hemma, möjligtvis åker och handlar, men annars inte mycket som händer.

Nu när jag plugagr är det inte alltid man är i skolan varje dag måndag till fredag, som kommande vecka. Jag har inget att göra i skolan i morgon men trots det har jag ändå denna söndagströtthet där det känns som om kroppen gör sig redo för ännu en mödosam vecka av jobb och slit.

Jaja, bara en tanke...

RSS 2.0