Bra begagnat

Publicerat: 2011-06-29 | 20:44:52 i Allmänt
Idag var pappa och jag iväg till Bra begagnat. De sålde allt till halv priset så en hel del kom med mig hem. Främst till Frille men även två böcker till oss vuxna.
Frille har redan provat på att leka med sina nya leksaker och jag tror att de fick godkänt!

Glömde ju bort

Publicerat: 2011-06-29 | 16:16:00 i Fridolf fyller månad
Jag glömde bort att skriva ett inlägg om Fridolfs utveckling mellan 7 och 8 månader... Och nu, nästan två veckor efter hans 8-månadersdag kommer det ett äntligen ett sådant inlägg...

Men det blir väl kanske döpt till FRIDOLF 8 ½ månad istället.

  • Har börjat krypa
  • Klättrar på ALLT och ALLA
  • Pratar väldigt mycket!! Gärna Dada, Nene.
  • Kan "gå" om man håller honom i båda händerna
  • Har helt slutat amma
  • Jagar katten
  • Har för första gången blivit "nattad" av någon annan än mamma eller pappa
  • Har gungat för första gången
  • Även åkt rutchkana för första gången
  • Provat både cykelhjälm och cykelstol
  • Gillar inte att sitta fast i vagn eller bilstol för länge
  • Gillar däremot allt som man INTE borde leka med (dvs - fjärrkontroller, jord, smutsig disk i diskmaskinen, sladdar och diverse andra farliga småsaker).
  • "Hjälper" gärna till med att stöka ner (dvs - tömmer tvättmaskinen, bokhylla och skötbord till exempel)

Fridolf är på bilden 8 månader, 1 vecka och 2 dagar!


Oftast överallt

Publicerat: 2011-06-28 | 22:13:34 i Fridolf 6-9 månader
Och utan tanke... Men ibland blir kladdet i ansiktet vid grötätning extra bra placerat (speciellt om man själv lägger ansiktet I skeden).


Men glad är man ändå!!!

Snälla grannar

Publicerat: 2011-06-28 | 18:16:10 i Hus och hem
Ja, vi har snälla grannar. De som bor på samma våning som oss håller just nu på att flytta härifrån (de har köpt hus (jag vill också ha hus)). De berättade tidigare att de hade satt ut en hel del av möblerna på blocket för att slippa flytta alltihopa (smart!!) men vissa grejer ville de bara bli av med. Inte sälja, bara bli av med. Så snälla som vi är så tog vi emot saker som de erbjöd oss. Hittills har vi tagit emot en bebispulka och en garderob!!

Bebispulkan blir ju perfekt i vinter och en garderob har jag faktiskt funderat på att skaffa in till Frilles rum!! Och nu fick jag detta gratis dessutom - PERFEKT!!

Pulka

Frille ville inte sitta i, utan hellre bita i snöret!!

Garderob

Den står du inne i Frilles rum!! I hörnet bakom dörren! PERFEKT!


Lite off

Publicerat: 2011-06-25 | 19:37:22 i Fridolf 6-9 månader

Jag skäms lite

Publicerat: 2011-06-24 | 14:04:59 i Allmänt
Ja, jag skäms lite över den dåliga bloggningen... Och varje gång jag går in på bloggen och tittar så skäms jag ännu lite mer. Men jag hoppas och tror på en bättring snart.

Kanske inte just idag bara. Det är ju ändå midsommarafton. Strax tänkte vi åka i väg till Mosjö och titta på när mamma dansar. Där träffar vi nog syrran och hennes 4 barn dessutom. Sen blir det lite hemmagrillning i kväll, bara Linus, jag och Frille.

Linus har förresten semester nu!! 4 hela veckor hemma!!! NICE!!
Vi har inga direkta planer för någon av dessa veckor. Blir nog en tur upp till Söderhamn men inget är bokat. Kanske en tur till typ skansen i Stockholm.
Ja, det finns lite idéer. Vi får se hur många av dem som blir verklighet!

Frille på ha-ner-allt-på-golvet-humör tidigare i veckan!



Bröllopet

Publicerat: 2011-06-21 | 16:39:16 i Kärlek och familj
Ja, i lördags var vi på bröllop! Ett mycket fint utomhusbröllop! Friluftskyrkan, som kyrkan så fint hette, är en utomhuskyrka. Med ett altare uppbyggt av stenar och bänkrader av halva stockar! Det blev ju ett ganska speciellt bröllop med tanke på kyrkans utseende!

Altare, präst och brudpar!

Festen ägde rum en bit från kyrkan i en öppen timmerstuga (tyvärr ingen bild) och det var ca 65 personer på både bröllop och middag/fest.

Brudparet!!

Och min kaka, som jag bakade till buffén, var väldigt god!!!

Som vanligt

Publicerat: 2011-06-21 | 13:58:21 i Allmänt
Som vanligt återkommer jag inte till bloggen när jag sagt att jag ska återkomma.

Jaja, vi är i alla fall tillbaka från bröllopet och jag ska berätta mer om det lite senare. Men nu ska Frille och jag iväg och handla (minst) kyckling och gröt!


Tack

Publicerat: 2011-06-17 | 21:42:39 i Allmänt
Tack för alla uppmuntrande kommentarer på föregående inlägg!
Enligt er så har jag RÄTT i att skryta och om inte annat så skryter vissa av er åt mig:-D! Tack!!

Imorgon är det dags för övernattning på hotell i Katrineholm då vi ska på bröllop! Kommer säkert bli super! Så det kanske hinner bli ett inlägg på förmiddagen i morgon (förmodligen inte) annars är jag tillbaka vid datorn på söndag!!!

Ha det bäst allihopa tills vi hörs nästa gång!!

Världens sötaste kille (enligt mig!)

Facebook

Publicerat: 2011-06-16 | 21:12:35 i Fridolf 6-9 månader
Facebook handlar många gånger om att folk nästan vill skryta och visa upp hur bra allt är och därför vågar jag nästan inte skriva följande på facebook utan jag gör det här istället!

Jag är så sjukt stolt över att vara mamma till Fridolf! Han lär sig nya saker så otroligt fort!!

Allt som vår BVC-sköterska Ulla sa igår har ju jag fått höra från Linus men hon sa i princip att han är så duktig som en 10-månaders bebis!!!!

Och jag vet - man ska kanske inte prata utveckling och "skryta" med den senaste stora händelsen men jag kan inte låta bli! Jag blir så stolt över den fina lilla killen som vi har skapat!

Så nu har jag fått yttra mig lite om hur jag känner!! Men det enda jag velat göra de senaste dagarna är att skryta, skryta, skryta om hur duktig Frille är!!


Jag älskar dig så!!!!

Fridolfs nya mått!!

Publicerat: 2011-06-15 | 20:37:18 i Fridolf 6-9 månader
Ja, som väntat så passerade vi 10-kilostrecket denna gång (var ju bara 20 gram ifrån förra gången!!

Fridolf Vikt Längd Huvud
Födelse 3940 52 36
27-okt 4275 54 37
10-nov 5255 56 38,5




1 månad


25-nov 6405 58 39,5
09-dec 6945 61 40,5




2 månader

11-jan 8025 63,5 42




4 månader

15-feb 8845 67 43,5




5 månader

15-mar 9225 68 44,5




6 månader

14-apr 9980 70 45




8 månader

15-juni
10700 72,5 46,5

Men inte så stor viktuppgång som jag trodde. Men det är klart, han rör sig ju ganska mycket nu mer så endel av den mat han äter går väl direkt till krypningen:-D!


Fridolf var kung idag!!!

Oj oj oj!!

Publicerat: 2011-06-15 | 20:26:00 i Allmänt
Ja, det är typ det jag kan säga om denna dag, eller ja, denna eftermiddag! Dagen idag började superbra! Allt rullade på fint här hemma och vi åkte till Varberga familjecentral som planerat. Denna dag bjöds det på kräftskjärtssoppa och den var riktigt god!
Frille och jag hängde i Varberga till halv 4 och då var det dags att gå en ganska kort promenad till BVC. Under vägen började något hända med min mage. Kändes som om jag skulle spy. Hann dock gå en bra bit och inte förrens jag hunnit en bit förbi Markbacken så kom spyan! Stod där ett par minuter, gick sen vidare. Hann gå typ 5 minuter sen var jag tvungen att stanna igen! Men här mötte Linus upp mig och skyndade sig tillbaka till BVC (där han hade suttit och väntat på mig och Frille) för att ta Frille till den bokade tiden. Jag gick i sakta mak efter och kom tillslut fram till BVC men valde att stå utanför. Det höll sig inte särskillt länge. Kände att det tryckte på åt andra hållet så jag var bara tvungen att hitta en toalett! Där sitter jag ett bra tag och jag kallsvettades som en tok - har aldrig varit med om maken!!!

Tog mig tillslut ut och ringde då pappa som kom och hämtade oss och skjutsade hem oss! Men typ allt som hände från att Linus gick iväg med Frille känns nästan som en dröm (eller som om jag var jättefull) - så väck var jag!

Nu mår jag bra igen. Har dock inte så mycket energi till övers men jag har sakta men säkert börjat fylla på kroppen med lite energi i form av en smoothie!

Denna dag som jag hade sett så mycket fram emot i och med BVC blev inte riktigt som jag tänkt mig. Linus fick ju ta mötet med BVC-sköterskan själv medan jag hade fått en mycket plötslig matförgiftning (allra troligast i alla fall).

Jag lägger upp ett till inlägg med alla Frilles nya mått snart!!!


I morgon, Onsdag

Publicerat: 2011-06-14 | 22:10:48 i Allmänt
I morgon, onsdag är det äntligen dags för BVC igen! Det är så spännande och se hur lång han blivit och framförallt hur han gått upp i vikt. Smygvägde honom förra veckan och då såg det ut som 10800 gram ungefär (undrar när jag helt slutar säga Fridolfs vikt i gram??) men i morgon får vi veta exakt vad det blir!

Mina projekt går framåt förövrigt. 9 av 11 traderapaket är skickade. De två sista väntar jag bara på pengarna för, sen ska de också skickas. Hoppas det sker inom ett par dagar!!
Hissgardinprojektet har gått liiiiite framåt idag. Jag har klippt till en av tygerna! Det tyg som ska hänga i dörren i vardagsrummet. Tror detta projekt kommer vara ett långlivat, men förhoppningsvis hinner jag med att göra något när Linus (snart, snart) har semester!!

Vi hörs i morgon efter BVC!

Två projekt!

Publicerat: 2011-06-13 | 10:48:12 i Hus och hem
Två projekt är ingång just nu. Ett är i slutfasen och ett är precis i startgropen.

Det som ska avslutas är mitt tradera-projekt. I några veckor har jag tänkt på att sälja av lite kläder på tradera. Förväntade mig inga jättesummor men det kan ju vara skönt med en hundring eller två. 16 auktioner startade förra lördagen och nu i helgen gick alla ut och hela 1084 kr fick jag in!!!!! Say WHAT??? En klänning som jag tänkt att jag kunde få in omkring 50-100 kr på såldes för 250 kr!!! Say WHAT???

Ganska lyckat projekt måste jag säga. Så idag, eller i morgon borde jag få in pengar från alla möjliga håll i Sverige sen så ska 11 paket skickas!

Paketering pågår                              Frille hjälper självklart till!


Projekt två är att sy hissgardiner till kök och vardagsrum. Igår inhandlades lite av de grejer som behövs men mer ska handlas nu i veckan...


Sommarfest

Publicerat: 2011-06-11 | 11:56:25 i Allmänt
Nu drar vi iväg på sommarfest, där vi ska fira en 16-åring och ett 15-årigt äktenskap! Det kommer nog bli en hel del folk på denna knytis sommarfest. Vi har med oss en LCHF-variant på Moussaka. Jag hoppas det finns mer LCHF-vänlig mat så att jag kan äta mer än bara min mat.

Vi hörs senare, tar nog med kameran så det kan bli nån bild!



RSS 2.0