Dagarna

Publicerat: 2010-06-28 | 08:58:28 i Allmänt
Dagarna går sakta nu. Men om bara 8 dagar är vi nere på "tvåsiffrig väntan". Ni ser nerräknaren till höger va? Den kommer alltså vara på 99 om 8 dagar!

Idag ska jag:
  • klippa mig
  • Ringa Öbo och säga upp lägenhet och parkeringsplats
  • Ringa Ryds glas för att få en tid för stenskottslagning på bilen
  • Följa med Runa på fotbollsträning
  • Och därefter umgås, leka och natta 4 barn:-D!

Risken

Publicerat: 2010-06-27 | 19:54:10 i Hus och hem
Idag har jag underrättat min familj om att de slipper hjälpa oss flytta.
Planen ser just nu ut som följande: Vi får tillgång till lägenheten torsdagen den 16:e september och oturen drabbar då min familj som sorgligt nog har en resa planerad helgen den 17-19 som vi då tänkt ska bli vår flytthelg. Vi ska försöka luska fram lite annat folk som kan hjälpa till... Vi har i alla fall två som valt att dra sitt strå till stacken, Sanna och Tobias - ni vet inte riktigt vad som väntar er.

Sen får jag väl dra fram alla mina charmmoves för att få alla vi känner att hjälpa till med flytten... :D!

Helgen därefter (25:e,26:e) har jag beordrat (ska kanske be snällt?) min familj att vara städredo. Då ska denna lägenhet som jag nu sitter i städas... Jag har sagt att jag troligtvis kommer kunna hjälpa till med grejer som tvätta fönster, höga skåp i köket och kanske, möjligtvis garderober. Det som inte innebär en massa sittande på golvet eller böjande på ryggen kan jag hjälpa till med:D!

Och för er som funderar på och ställa upp säger jag bara - det går snabbare ju fler man är!
Så ställ er i led och hjälp en (stackars) gravid kvinna!!!

24 fulla veckor

Publicerat: 2010-06-24 | 09:56:51 i Graviditeten

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

 

Jag liggande profil idag:

 

Jag stående profil idag:


Produktiva jag!

Publicerat: 2010-06-23 | 14:31:13 i Hus och hem
Idag har mycket hänt och gjorts...
Dagen började med barnmorskan (24 veckors kontroll), när jag sedan kom hem efter att ha skjutsat Linus till Hallsberg gick jag och la mig. Jag är inte bra på att gå upp så tidigt nu för tiden...

Därefter tog jag tag i några av de sysslor som var uppskriva på min "Beckas vecka" - lista.
Det jag gjort är att boka en stuga i Halmstad som vi ska bo i mellan den 2:a och 5:e augusti, kommer säkert bli mysigt!
Det andra jag gjorde var att prata med vår framtida hyresvärd FinFast och vi ska inom några dagar få hem kontraktet och skriva på det och så har vi lägenheten från och med den 16:e september! Super! Jag är laddad inför att få flytta!
Sen har jag även hunnit med idag att göra rent ugnen inuti, duschbrunnen har också fått en rensning (vi har haft en mindre översvämning varje gång vi duschat och dessvärre tror jag att det mest beror på att mitt hår fastnar i brunnen).

Vad har jag mer gjort? Nja, det kanske inte var så mycket mer. Borde diska men det kan jag göra i morgon:D!
Dock återstår det en hel del sysslor på listan som jag ska ta tag i under eftermiddagen eller i morgon!

Jo jag har också försökt boka tid för att få våra stenskott lagade på bilen... Har inte fått nån bekräftelse på någon tid men jag hoppas jag får det snart.

Vi har bestämt oss!

Publicerat: 2010-06-22 | 21:48:38 i Hus och hem
Nu har vi bestämt oss.. Vi vill flytta och kommer alltså tacka ja till lägenheten!
Och det som vi behöver hjälp med nu då är själva flyttningen (från våning 4 utan hiss till våning 2 utan hiss), städning och lite tapetsering.

Städning och flyttning är ju självklart men tapetseringen beror på att Conan fick för sig att riva lite i väggen så att tapeten inte blev så fin. Dock är det tapeter som är placerade under fönster, så det är inga långa våder som ska bytas... Vet ju att Aurora (min syster) och Håkan (Auroras sambo) har hjälpt en annan syster att tapetsera så dom kanske kan ställa upp på det?? I september någon gång? Så sent som möjligt så att Conan inte hinner riva sönder den igen...

Så nu väntar jag bara på att folk självmant ställer upp på de olika sysslorna...
  • Flyttning (så många som möjligt)
  • Städning (kanske 3-4 stycken)
  • Tapetsering (Aurora o Håkan??)

Det här är helt fantastiskt!!!

Publicerat: 2010-06-22 | 09:55:54 i Hus och hem
Vi har, som jag skrev igår, varit på visning idag på morgonen... Lägenheten såg bra ut och kändes stor. Stort kök, stora rum och bra förvaringsmöjligheter. Mycket bra lägenhet. Dock talar läget emot boendet lite... Det ligger i Mellringe. Lite längre från stan än vad vi hade tänkt oss, men jag tror att det kan bli bra ändå!

Det som är "helt fantastiskt" är att det andra paret jag berättade om igår hade ringt under dagen igår och sagt att de inte var intresserade av lägenheten och just på grund utav läget. De ville inte bo så långt från stan.
Vad detta betyder för oss är att vi får lägenheten om vi vill ha den!!!!!



Så, vilka av er ställer upp som flytthjälp om tre månader?? Jag kommer inte kunna hjälpa till då jag säkerligen kommer vara stor som en valross och vara ungefär lika snabb framåt som en snigel.

Vi tar även emot städhjälp då jag troligen inte kommer kunna hjälpa till så mycket där heller...

Lite på gång

Publicerat: 2010-06-21 | 16:30:26 i Hus och hem
Jag har som sagt, i tidigare inlägg, redan checkat av att ringa fastighetsägaren på min lista...
När jag pratade med henne så berättade hon (mycket väntat) att ett annat par hade hört av sig i fredags och ville komma på visning. Jag berättade att vi hade fått brevet först igår och jag vet inte om det berodde på att hon tyckte "synd" om oss (som inte fick chansen att vara först då vi fick brevet 2 dagar senare än de andra som fått erbjudandet) eller om hon ändå hade tänkt visa lägenheten för fler intresserade men vi ska i alla fall på visning i morgon redan!

Så därför ber jag er nu att fortsätta hålla tummarna för att vi får lägenheten...

Inget att göra

Publicerat: 2010-06-21 | 10:23:46 i Allmänt
Nu är jag verkligen H E L T ledig! Jag har inga krav, jag har inget jag absolut måste göra, jag kommer säkerligen ha tråkigt! Men igår skapade jag och Linus en lista med saker som jag skulle kunna ta tag i under i alla fall denna vecka.
Saker som att ringa diverse samtal, saker som måste fixas och ställas i ordning för pysen står på listan...

Det är bara börja bocka av... Jag har just nu checkat av en sak på listan.
Ringa fastigehetsägaren för visning av lägenhet.

Lite grinig...

Publicerat: 2010-06-20 | 15:03:23 i Hus och hem
Jag är lite grinig på de brevbärare som levererar post till vårt trapphus... Ibland är det tydligen jättesvårt att leverera Linus Larsson post till just Linus Larsson. Det finns nämligen en annan Larsson i trapphuset, Håkan Larsson, som emellanåt får vår post samtidigt som vi ibland får hans post. Fram tills idag har det inte varit så viktiga brev som kommit fel eller nån dag senare men nu i helgen har nåt jobbigt uppstått.

Jag intresseanmälde mig och Linus hos en privat fastighetsägare (hyresrätter) med förhoppningen om att kunna finna en bättre lägenhet än hos Öbo. Idag hittade vi ett (bland reklamen) brev från fastighetsägaren där de skriver att en lägenhet finns tillgänglig och att den som hör av sig först får komma på visning och därigenom antagligen få lägenheten..  Och detta brev är daterat till den 17:e vilket betyder att vi skulle ha haft det hos oss i fredags... Men nej då!!! Brevbäraren lägger det i fel brevlåda och vi ser inte detta brev förrens idag! Och detta betyder (tror i alla fall jag) att vi inte har en chans att få denna lägenhet, då fastighetsägaren har skickat ut likadant brev till fler som säkerligen haft möjlighet och vetskap nog för att kontakta fastighetsägaren redan i fredags - alltså, vi får inte lägenheten..

Dock ska jag ändå göra ett försök att ringa i morgon och se hur det har gått... Jag hoppas alla håller tummarna för att lägenheten fortfarande finns ledig och att vi har chans att få den. Men jag tror jag ska ha låga förväntningar, annars kommer jag bli lessen när vi inte får den.

Så här ser planlösningen ut... Den bild vi fick hem var dock spegelvänd men planlösningen är precis densamma!


Klart!

Publicerat: 2010-06-18 | 12:27:12 i Allmänt
Då var allt klart i skolan. Fick mail om att jag fått ett nytt resultat registrerat och detta var alltså för det jag skrev igår, som inte var godkänt än. Eller det jag inte visste om det var godkänt eller ej. Känns nu ännu skönare än igår, för nu kan jag lämna skolan HELT för 2,5 månader framåt!! JIPPIE!

Igår och idag har förövrigt varit otroligt sega dagar... Jag vet liksom inte vad jag ska göra. Igår var dagen till och med så seg så att jag på eftermiddagen fick ta en tupplur. Under några veckor gjorde jag det varje dag för att bebis gjorde mig trött. Men den senaste tiden har jag inte varit så trött på dagarna utan jag har kunnat vara effektiv och aktiv hela dagen. Dock inte igår.

Och idag händer inte särskilt mycket heller... Ska dra mig ut till Kumla för att där besöka 4 troll och också hämta bebiskläder som vi får lov att låna till pysen. Därefter drar jag vidare till Hallsberg för att hämta pappan till pysen och sen blir det nog att åka hem och fixa middag till oss båda (eller oss 3 kanske?). Men just nu segar sig dagen fram...

Uppdatering: Kvar att göra

Publicerat: 2010-06-17 | 12:00:48 i Skolgrejer
Detta inlägg blir en uppdateringen för att gå igenom vad jag har gjort av det som var kvar i skolan för cirka 3 veckor sen... Detta var vad jag hade kvar för 3 veckor sen:
  1. en uppgift på 3-5 sidor i litteratur (skulle vara inlämnat i april)
  2. ett paper på 2-3 sidor, pedagogik (inlämning i morgon torsdag)
  3. en uppgift i Litteratur på 4 sidor (inlämning nu på fredag)
  4. ett paper på 7-8 sidor, pedagogik (ska inlämnas nästa torsdag)
  5. kommentera 2 texter i litteratur (inlämning nästa fredag)
  6. en komplettering i litteratur (inlämas när det är klart)
Och jag kan med stolt hållning säga att allt kan checkas av från listan och att jag just för tillfället har godkänt på allt som tillhör kursen barn och ungdomslitteratur (1,3,5 och 6). Det jag inte visste när jag skrev denna lista var att jag fick ännu en komplettering som jag också med stolt hållning kan säga att jag är klar och godkänd på!

Vad gäller pedagogik-kursen vet jag just nu bara att jag är godkänd på nr 2. Och jag väntar fortfarande på resultat på nr 4.

Dock känns det skönt att ha ena kursen helt godkänd och "lämnad". Så nu är det bara att njuta av sommaren och hoppas att jag inte får någon komplettering på pedagogikkursen.

Vecka 23

Publicerat: 2010-06-17 | 11:48:48 i Graviditeten

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

 

Jag idag:

Ibland tänker jag på hur stor bebis verkligen är. Som nu - 30 cm. Det är ju stort...Men tanke på att många barn föds runt 50 cm långa så är vi ju på god väg mot det.

Och det hät med vikten - som jag sagt till många så har jag inte gått upp särskilt mycket. Det är inte att snacka om 7 kilo i alla fall. Det rör sig nog mer om 2 eller 3 kilo... Beroende på vilken dag jag väger mig.


Kanske, möjligtvis, bara man tror det...

Publicerat: 2010-06-16 | 09:10:17 i Bebis
Jag börjar ana en växande mage även när jag står upp! Som jag sagt tidigare så har jag tagit bilder när jag står så att man ser magen från sidan och då har jag inte sett någon skillnad på de många av bilderna. Men nu tror jag att det börjar hända nåt...

Döm själva!

På första bilden menar jag att då är det bara min "vanliga" mage som syns.. Den som innehåller för mycket mat.. Den andra är tagen idag - innan jag ätit något, så den borde vara så liten som den kan vara just nu.

Då var jag klar då...

Publicerat: 2010-06-15 | 16:24:17 i Bebis
Då har jag målat klart och byggt ihop skötbord och spjälsäng. Känns skönt att äntligen se sakerna på sin plats och jag måste säga att det ser bra ut!

Spjälsäng innan:

Spälsäng efter:


Skötbord innan:


Skötbord efter:


Och som ni ser har katten redan provlegat båda sakerna och jag tror att de har fått godkänt!

Shit, shit, shit!

Publicerat: 2010-06-14 | 18:03:01 i Bebis
Nu har vi verkligen tagit ett steg närmare att vara helt förberedda för pysen.
Idag har vi nämligen inhandlat en barnvagn!!! Vi har inte betalat hela kalaset,
vi har "reserverat" en vagn som vi hämtar ut i slutet av september. Skönt att
slippa ha den hemma och ivägen fram tills dess. Vi har liksom ingen plats över.

Och i dag har jag också halvägs blivit klar med skötbord och spjälsäng. Ska måla det sista i morgon!

Så här ser barnvagnen ut... Dock har vi inte dessa röda streck på vår.
Dom strecken är vita på den vi köpt!


En Crescent classic årsmodel -09.

RSS 2.0